Nya teer februari 2018

yunnan-yellow-teblad5

Under årets första veckor har det varit stor rotation i vårt telager i den gamla röda bybastun. Några sorter har tagit slut, samtidigt har vi fått hem flera nyheter och påfyllning av säkra trotjänare. Just nu fyller stora säckar och lådor varje ledig yta.

Nyhet 1: Jasminlyx

Väldoften sprider sig från de vackra jasminpärlorna, Jasmin Dragon Pearls. Det är en kinesisk klassiker från Fujian, där prydligt rullade kulor av grönt te läggs att vila tillsammans med nyss utslagna jasminblommor. Processen upprepas gång på gång med nya blommor och tekulorna blir som impregnerade av  parfymerad blomdoft. Det blir ett te med hög och ren smak, som känns mycket lyxigt!

Nyhet 2: Yunnan, svart och gult

Betydligt mer vardagsnära är Yunnan FOP Dongzhai, som vi tror kommer bli mångas nya svarta favorit. Inte lika krävande som vissa  yunnan-teer kan uppfattas som, utan mer ett kraftigt, uppiggande te som passar bra för den dagliga koppen.
Vi köper gärna in teer från gården Dongzhai, eftersom de, förutom att de gör mycket goda teer, har en genomtänkt filosofi både avseende eko-odling och schyssta arbetsvillkor. Därför kunde vi inte motstå vårt första gula te: Golden Dragon 1st grade Dongzhai. De långa och omfångsrika bladen med stora ljusbruna knoppar är inte helt lätt att dosera, men ger en mild och lite syrlig brygd. Mycket gott!

Nyhet 3: Vitt te från Himalaya

Ännu en nyhet är det vita White Himalayan Shangri-La. Kanske kommer du ihåg de gröna tepärlorna från gården Shangri-La, som vi hade förra året. Detta är ännu ett strålande te från samma duktiga teproducenter i Nepal.

Nyhet 4: Ceylon

Ceylon-te är mångas favorit med sin klassiska och rena tesmak. Nu har vi återigen fått hem några säckar från tegården Idulgashinna högt upp i Uva-bergen på södra Sri Lanka. Denna gång är graderingen Pekoe, vilket betyder att bladen är något mindre än på den OP som vi hade tidigare. Fortfarande jättegott.

Det är vår februaribukett av nya teer, med smaker från milt och finstämt, till mörkt och kraftigt. Botanisera bland svartgröntvittgult och oolong för att hitta just din favorit.

What Our Clients Say
4030 recensioner