Om oss

Ylva i Pekoes butik i Österunda fd bybastu

Pekoe ekologiskt te

Ekologiskt te av hög kvalitet på nätet sedan 2009.

Vi som driver Pekoe heter Ylva Fontell och Mats Thorburn. Ylva är kulturvetare, arkeolog och författare till bland annat Hitta Uppland: Guiden till naturen och kulturen och Cykelguide till Uppland. Mats är formgivare och webbutvecklare på och arbetar med turismutveckling i styrelsen för Fjärdhundraland.

Vi har alltid druckit mycket te. När vi startade hade vi länge önskat att kunna köpa miljövänligt odlat te, producerat under schyssta villkor – men det var svårt att hitta gott ekologiskt te online i Sverige. Därför startade vi Pekoe.se 2009. Vi ville ha bra ekologiskt svart te. Med tiden har vi också kompletterat med oolong, vitt te och grönt te och andra produkter med samma höga ambitioner.

Vi har vårt lager i Österundas gamla bybastu. Förr tvagade sig bygdens män och kvinnor här efter en hård arbetsvecka, nu har den blivit vår tebastu. Tvärtemot vad ordet signalerar så är det en ypperlig miljö för förvaring av te – svalt, torrt och mörkt. I det som förr var omklädningsrum har vi vår lilla butik och show-room.

Välkommen till pekoe.se – eller på besök! Vägbeskrivning och kontaktuppgifter finns här.

Ylva Fontell & Mats Thorburn

Pekoe ekologiskt te

Pekoe AB

Organisationsnummer 556880-0477
Momsregistreringsnummer/VAT-id SE556880047701.
Bankgiro 834-6033.
Kontakta oss.

EU KRAV logo ekologiskt1

What Our Clients Say
4039 recensioner