Kombucha

Gör din egen Kombucha

Kombucha är te som fått fermentera med socker och en speciell kombuchakultur till en milt syrlig dryck som förutom att vara god innehåller nyttigheter som mjölksyrebakterier, mineraler och vitaminer – och fullt av de antioxidanter som alltid finns i riktigt te!

Vilket te ska jag köpa till Kombucha?

Allt rent ekologiskt te utan smaksättning går bra. Vi rekommenderar Rwanda Rukeri eller Vietnam Lien Son att starta med, Darjeeling Risheehat om du vill ha ett mildare te – eller South India Sahyadri om du vill ha teet starkare.

Testa dig sedan vidare bland alla våra svarta teer utan smaksättning!

Kombuchapaket – bra start för egen Kombucha

Vi säljer också två färdiga Kombucha-kit för dig som vill komma igång med egen Kombucha, med vårt te tillsammans med ett presentkort på startkultur från Forsnäs hemman.

Se Kombuchapaketen här!

Hur brygger jag Kombucha?

Kombucha är i tiden! Vi säljer mer och mer te till kunder som vill göra bra kombucha, och som därför vill ha bra te. Här kan du läsa om att brygga egen Kombucha.

Varför ekologiskt te?

Du vill inte ha ett te med bekämpningsmedel när du vill sätta igång naturliga processer i drycken. Visst ska du ha ekologiskt te! Kvalitén på teet spelar också stor roll, eftersom den färdiga drycken behåller mycket av tesmaken.

Svart te fungerar bäst. Lapsang blir en god dryck med röktoner. Earl Grey funkar inte, eftersom oljan flyter upp och hindrar syret att komma åt. Många gör kombucha även på grönt te och oolong och är nöjda med resultatet. Låt din smak styra.

AnnJessica på Forsnäs Hemman, som är en auktoritet på ämnet, menar dock att man endast bör använda svart te. Läs mer vad hon skriver om att välja te till Kombucha!

Jästslöja i Kombucha, bild Forsnäs hemma

Kombuchasvamp ”scoby”. Foto: Forsnäs hemman.

Scobyn köper du hos Forsnäs hemman eller som presentkort här hos oss. Från Forsnäs hemman får du också goda råd om hur du ska brygga en bra Kombucha.

Så här gör man egen Kombucha.