Kombucha och te till Kombucha

Kombucha är te och socker som fått jäsa med en speciell jästsvamp, så att man får en milt syrlig dryck som innehåller en mängd mjölksyrebakterier, mineraler och vitaminer – och de antioxidanter som alltid finns i riktigt te.

Kombucha görs på rena, icke smaksatta lösviktsteerSvart te är det som fungerar bäst. Tillsammans med kombuchaexperterna på Forsnäs hemman har vi tagit fram några färdiga Kombuchapaket att köpa för dig som vill komma igång med egen Kombucha. Forsnäs hemman har en blogg där du lär dig allt du behöver veta för att lyckas.

Vilket te ska jag köpa till Kombucha?

Allt svart te går bra. Det vi säljer allra mest av till Kombucha är Vietnam.

Vi har svarta teer från mörka fylliga (Lapsang, Yunnan, Assam) till ljusa blommiga (Nepal, Darjeeling). Emellan finns Vietnam, Rwanda och Ceylon. Alla går bra till Kombucha, vilket som passar bäst beror på vad du gillar!

 • Presentkort Kombucha
  Presentkort Kombucha
  Lägg i varukorg
  160 kr
 • Svarta Kombuchapaketet med teburk
  Presentkort Kombucha
  Läs mer
  260 kr
 • Presentkort Kombucha
  Välj alternativ
  230 kr

Kombucha är i tiden! Vi säljer mer och mer te till kunder som vill göra bra kombucha, och som därför vill ha bra te.

Det säger sig självt att du inte vill ha ett te med bekämpningsmedel när du vill sätta igång naturliga processer i drycken. Så visst ska du ha ekologiskt te! Kvalitén på teet spelar också stor roll, eftersom den färdiga drycken behåller mycket av tesmaken.

Svart te fungerar bäst till kombucha. Lapsang blir en god dryck med röktoner. Earl Grey funkar dock inte, eftersom oljan flyter upp och hindrar syret att komma åt. Många gör kombucha även på grönt te och oolong och är nöjda med resultatet. AnnJessica på Forsnäs Hemman, som är en auktoritet på kombucha, menar dock att man endast bör använda svart te. Läs mer vad hon skriver om att välja te till Kombucha!

Jästslöja i Kombucha, bild Forsnäs hemma

Kombuchasvamp. Foto: Forsnäs hemman.

Kombuchasvampen köper du hos Forsnäs hemman eller som presentkort här hos oss.

 

Juletid! Under veckan före jul skickar vi med Varubrev 1 klass, enligt PostNord är sista dag att skicka 21 december. Avvisa