Kombucha

Gör din egen Kombucha

Kombucha är te som fått jäsa med socker och en speciell jästsvamp, scoby, till en milt syrlig dryck som förutom att vara god innehåller nyttigheter som mjölksyrebakterier, mineraler och vitaminer – och fullt av de antioxidanter som alltid finns i riktigt te!

Kombuchapaket – bra start för egen Kombucha

Tillsammans med kombuchaexperten AnnJessica, Forsnäs hemman har vi tagit fram två färdiga Komucha-kit för dig som vill komma igång med egen Kombucha.

Se Kombuchapaketen här!

Vilket te ska jag köpa till Kombucha?

Allt rent ekologiskt te utan smaksättning går bra. Vi rekommenderar Rwanda att starta med, eller Nepal Guranse om du vill ha ett ljusare te!

Här hittar du allt te till Kombucha!

  • Kombuchapaket, plåtburk med ekologiskt te och scoby
    Presentkort Kombucha
    Lägg i varukorg
    280 kr
  • Kombuchapaket bas - 100 gram ekologiskt te och presentkort på Scoby
    Presentkort Kombucha
    Välj alternativ
    230 kr
  • ekologiskt te från Nepal i plåtburk
    ekologiskt te från Nepal i plåtburk
    Lägg i varukorg
    140 kr
  • ekologikst te från Rwanda.
    ekologikst te från Rwanda.
    Lägg i varukorg
    100 kr
  • Blad av Rwanda Rukeri, svart ekologiskt te
    Välj alternativ
    55 kr195 kr
  • ekologiskt te från Nepal
    ekologiskt te från Nepal
    Välj alternativ
    90 kr319 kr
  • Presentkort Kombucha
    Presentkort Kombucha
    Lägg i varukorg
    160 kr

Hur brygger jag Kombucha?

Här kan du läsa om att brygga egen Kombucha.

Varför ekologiskt te?

Kombucha är i tiden! Vi säljer mer och mer te till kunder som vill göra bra kombucha, och som därför vill ha bra te.

Du vill inte ha ett te med bekämpningsmedel när du vill sätta igång naturliga processer i drycken. Visst ska du ha ekologiskt te! Kvalitén på teet spelar också stor roll, eftersom den färdiga drycken behåller mycket av tesmaken.

Svart te fungerar bäst. Lapsang blir en god dryck med röktoner. Earl Grey funkar inte, eftersom oljan flyter upp och hindrar syret att komma åt. Många gör kombucha även på grönt te och oolong och är nöjda med resultatet.Men låt din smak styra.

Gillar du milda, ljusa smaker eller kraftiga, mörka?AnnJessica på Forsnäs Hemman, som är en auktoritet på ämnet, menar dock att man endast bör använda svart te. Läs mer vad hon skriver om att välja te till Kombucha!

Jästslöja i Kombucha, bild Forsnäs hemma

Kombuchasvamp ”scoby”. Foto: Forsnäs hemman.

Scobyn köper du hos Forsnäs hemman eller som presentkort här hos oss. Från Forsnäs hemman får du också goda råd om hur du ska brygga en bra Kombucha.

Så här gör man egen Kombucha.