Lapsang Souchong

Äkta ekologisk Lapsang Souchong från Wuyi-bergen

Lapsang Souchong är ett svart te med kraftig röksmak, torkat över brinnande furu. Det här är genuin ekologisk Lapsang från det traditionella odlingsområdet Wuyi i Fujianprovinsen i sydöstra Kina. Lapsang är teets motsvarighet till en rökig whisky … ❤ Pekoe, alltid ekologiskt.

Lapsang med rök och karaktär från Wuyi-bergen

Lapsang Souchong för tankarna till tjärad brygga och valborgsbrasa …  åtminstone för mig. Associationerna beror på vem du är och var du kommer ifrån – men det vi kan vara säkra på är att teproduktionen ger detta speciella te en stark karaktär.

Lapsang är ett svart te, och som alla svarta teer först withered, vissnat, och sedan oxiderat för att mörkna i färgen och djupna i smaken. Oxideringen av svarta teer avbryts med en upphettning som kallas firing eller drying, torkning. Under första steget, vissningen används oftast värme och under torkningen är värmen hög, över 100 grader. När man gör Lapsang Souchong sker både vissningen och torkningen med värme från brinnande tallved, som sätter smak på teet.

Det ursprungliga odlingsområdet för Lapsang är Wuyi-bergen i norra Fujian, Kina, och därifrån kommer vårt ekologiska Lapsang Souchong-te.

 

What Our Clients Say
3983 recensioner