Frakt- & köpvillkor

Fraktvillkor

Fraktkostnad

Vår fraktkostnad är 29 kr oavsett vikt, inom Sverige.  

Vi skickar med Postnord Varubrev (små försändelser) eller Postnord MyPack Collect, som kommer till ditt närmaste utlämningsställe. Stora eller tunga paket skickas ibland med DHL.

I kassan kan du välja att få till brevlådan, hemleverans eller till utlämningsställe. Leveransalternativet ”Till dörren” erbjuds på paket upp till 1 kg och innebär att brevbäraren hänger paketet i en påse på dörren om det inte får plats i brevlådan.

postnord logotyp frakt shipping

Leveranstid

Vi skickar senast dagen efter din beställning. Paketet är normalt framme på mottagarens utlämningsställe efter 1–2 vardagar inom Sverige.

För miljöns skull återanvänder vi postemballage så ofta som möjligt.

Det går också bra att hämta ditt te hos oss i Österunda (två mil norr om Enköping) efter överenskommelse.

Frakt & leverans av te till Åland, Norge, Danmark, Finland och övriga Europa

Vi kan leverera te till hela Europa efter överenskommelse – kontakta oss. Till Danmark och Finland, liksom övriga EU, säljes varorna med svensk moms. Till företag inom EU och utanför Sverige med giltigt VAT-nummer är försäljningen momsfri.

Varor till Åland säljes momsfritt.

Till Norge är varorna momsfria, tulldeklaration bifogas. Norsk moms och ev. tull betalas vid uthämtningen. Om varuvärdet + frakten är lägre än 350 NOK blir det moms- och tullfritt.

Vi skickar till utlandet med Postnord eller UPS. I webbutiken kan inte denna fraktkostnad räknas ut, kontakta oss och berätta vad du är intresserad av så får du veta exakt pris.

Beställningar till utlandet betalas med kort eller till bankkonto efter våra instruktioner.

Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Moms på livsmedel är 12%, på andra varor 25% medan vintage (tekannor & tekoppar) är momsfria. Fraktens momssats baseras på vilka varor som skickas (fraktmomsen ärver varans moms). Samtliga priser gäller (om inte annat anges) för leverans i Sverige. Kontakta oss för leverans till annat land.

Vi säljer inte till minderåriga (under 18 år) utan målsmans tillstånd.

Betalning med Billmate

Vi använder Billmate Checkout, vilket innebär att samtliga betalningar hanteras av Billmate.

Billmate Checkout

I samarbete med Billmate erbjuder vi faktura, delbetalning, kortbetalning och Swish genom e-handelskassan Billmate Checkout.

Genom att använda kassan godkänner du Billmates användarvillkor. Genom att klicka på ”Slutför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.

Hantering av all information i Billmate Checkout sker krypterad med SSL.

Har du valt faktura som betalningsmetod, kommer den per e-post från Billmate. Kontakta oss, ifall du inte får någon faktura därifrån (men kolla i skräpposten först). Du ska inte betala till vårt konto.

Betalning med Swish

Swish logoFör att betala med Swish behöver du ha appen Swish på din telefon (Android, iPhone). Du fyller numret till den mobil du vill betala med i kassan. Efter att du klickat på ”Slutför köp” öppnar du Swish-appen där du kan göra klart betalningen och signera med Bank-ID.

Skulle den automatiska Swish-betalningen krångla kan du istället Swisha beloppet till 123 545 51 34 och skriva ordernumret som meddelande. Kontakta oss så att vi vet att betalningen kommit.

Fraktkostnad

Vi tillämpar 29 kr fraktkostnad på alla beställningar i webbutiken. Gäller endast adresser i Sverige.

Ej uthämtade paket

För ej uthämtade paket debiteras verklig fraktkostnad –minst 29 kr – samt en expeditionsavgift på 150 kr.

Behandling av personuppgifter

Vi beskriver hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.d

Kommunikation

Genom att godkänna köpvillkoren godkänner du att vi skickar
– Beställningsbekräftelse (e-post)
– Leveransbekräftelse (e-post)
– Spårning av paket (e-post eller SMS från Postnord)
– Uppföljning med förfrågan om recension (e-post från Customer Reviews)

Se också vår Integritetspolicy.

Garanti

Vi garanterar teets kvalitet fram till det bäst före-datum som anges på förpackningen, förutsatt att teet förvarats i sluten förpackning samt torrt och svalt.

Ångerrätt

Din ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen gäller under 14 dagar. 
I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Ångerrätten gäller oöppnade förpackningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss.

Återbetalningsskyldighet: 
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.

Försenad betalning

Vid försenad betalning förbehåller vi oss rätten att ta ut påminnelseavgift 50 kr + förseningsränta 12%. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso.

För info om cookies/kakor och hantering av personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Tvister

Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se, Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer deras rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns på EU-kommissionens webb: http://ec.europa.eu/odr.

För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverket: www.konsumentverket.se.

Företaget

Pekoe AB
Pekoe ekologiskt te
Österunda Åby skola 2
749 72 Fjärdhundra
Sweden Sverige
Organisationsnr: 556880-0477
VAT-/Moms-ID.: SE556880047701
E-post: info@pekoe.se
Tel: 0171-14 20 90
Swishnummer 123 545 51 34

Ägare: Ylva Fontell, Mats Thorburn

Independently verified
1612 recensioner