Ceylon Idulgashinna Pekoe

Ceylon Idulgashinna Pekoe

Ceylon Idulgashinna Pekoe Lösvikt

4.92 %s av 5
12 recensioner

Ceylon Idulgashinna Pekoe är ett kvalitetste från världens första ekologiskt certifierade tegård, Idulgashinna i Uva-distriktet, Sri Lanka. Klassiskt, medelfylligt, svart.

Mer Ceylon Idulgashinna från ny skörd är beställt, och förväntas komma in i februari 2023.

80 kr284 kr

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

(12 kundrecensioner)

Neutralt och klassiskt, medelfylligt svart te. Ren smak och doft, med liten syrlighet och kryddighet.

Kvalitetsgraderingen är pekoe, vilket innebär att  bladen är något mindre än den OP1 som vi hade tidigare.

12 recensioner av Ceylon Idulgashinna Pekoe

4,9
Baserat på 12 recensioner
5 Stjärnor
91
91%
4 Stjärnor
8
8%
3 Stjärnor
0%
2 Stjärnor
0%
1 Stjärna
0%
1-10 of 12 reviews
  1. Blandar de tre sorterna ceylon, lapsang och earl grey. Goda, mustiga teer från er! Tack!

  2. Ett te jag kan dricka närsomhelst. Fullödig smak, mjukt och behagligt. Dricker det gärna på fm, em och kväll. Till frukost blir det Assam.

  3. Och snabb leverans. Rekommenderas !

  4. Bra smak

  5. Gott te

  6. Ett gott te. Använder det nästan uteslutande till att göra kombucha.

  7. Godaste teet jag druckit!

  8. Min scoby verkar gilla teet

  9. gott kort å gott

  10. Toppen!

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Avbryt

Artikelnr: ceylon-idulgashinna-pekoe - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Category:

Tag:

Tegården Idulgashinna (eller Idalgashinna) ligger på 1500 meters höjd i västra Uva-distriktet på södra delen av Sri Lanka, som tidigare kallades Ceylon. Idalgashinna Estate ligger i ett dramatiskt landskap, som man enklast når per tåg. Över Idalgashinna vakar tågstationen, som ligger på den högsta punkten, med branter på båda sidor om spåret. De sista 8 kilometerna innan man kommer dit passerar tåget inte mindre än fjorton tunnlar.

Det höga läget och dess klimat gör att tebuskarna växer långsam. De varma vindarna på sensommaren gör att tebuskarnas blad blir torra, rullar ihop sig och utvecklar eteriska oljor som ger de fina Uva-teerna sin karakteristiska smak.

Idulgashinna drivs ekologiskt sedan 1987, var då världens första certifierade ekologiska teodling, och är nu också Fairtrade-certifierad.

Idalgashina scenery. Foto: KennyOMG CC-BY-SA-4.0


Independently verified
2749 recensioner