Darjeeling

Ekologisk Darjeeling – milt te från Himalayas branter

Darjeeling-te från Himalayas sluttningar är milt, men ändå smakrikt och hör till världens klassiska teer. Här startade engelsmännen teodling i mitten av 1800-talet och traditionerna lever vidare. Typisk Darjeeling är ett svart te som är ljusare än andra klassiker som Ceylon och Assam.

 

Darjeeling är platsen där engelsmännen hittade ett nytt hem för sina utsmugglade teplantor från Kina. Här på Himalayas sluttningar, fanns både svala vindar som rekreerade trötta soldater och ämbetsmän på den heta sommaren, och de förhållanden som gav ett te utan motstycke. Långsamt växande buskars toppskott plockas för hand och blir till te med fingertoppskänsla och tradition.

Här finns allt vårt te från Himalaya.

Darjeeling-te räknas normalt som svart te, men det görs sällan lika mörkt som till exempel kusinerna från Assam. För att de karaktäristiska dofterna och smakerna ska komma fram oxideras teet inte fullt ut. Ofta påminner det om en oolong, och på senare år har inte minst efterfrågan från Japan drivit fram en ny stil av First Flush, det vårskördade teet, som är mycket ljus, med fokus på doften, och som inte är långt från grönt te.

Ett te från Darjeeling är också ett måste till Afternoon tea!

What Our Clients Say
4092 recensioner