Ooo! Tre oolong på tre dagar

Vi har länge velat utöka vårt sortiment av oolong, men har haft svårt att hitta bra teer att köpa in. Men nu har vi lyckats hitta flera, som kommer att läggas upp under vintern.

Oolong kan vara både ljusa teer som liknar grönt te, och mörka som ligger närmare svart. Skillnaden ligger framförallt i oxideringen, hur länge teet fått ligga och mörkna under syrets inverkan. De tre första oolonger vi släpper nu är mörka – teer som har mycket smak och doft, men är mildare än svarta teer och helt saknar beska.

Från fina gården Jun Chiyabari i Nepal kommer det första teet. Nepal Jun Chiyabari Oolong Himalayan Bouquet är en läckerhet för finsmakaren, med fantastiskt vackra blad och brödighet i smaken, tillsammans och toner av torkad frukt och bränt socker. Väl värt sitt pris; 199 kr för 100 gram.

Gabalong Gamma är ett kinesiskt oolongte som är oxiderat till 40–50%. Genom en process där delar av oxidationen sker i en kväverik atmosfär ökar halten av aminosyran GABA, som anses ha hälsosamma effekter. Dessutom blir smaken intressant och god, med toner av choklad och karamell. Ett spännande te, för 140 kr per 100 gram.

Ruby oolong – hårt rullade mörka blad som ger en lätt, söt smak med rostade toner i det här kinesiska teet. Vi anade också lite nypon i doften … Mycket prisvärt, för 95 kr får du 100 gram god oolong.

What Our Clients Say
3935 recensioner