Vi är KRAV-certifierade

Certifikatet för KRAV och EU-ekologiskt för Pekoe ekologiskt teKRAV är den stora ekocertifieringen i Sverige, men te och många andra importerade varor är bara märkta med EU-ekologiskt. Men vi har KRAV!

Varför KRAV?

KRAV är mer än EU-ekologiskt. KRAV står för ekologisk odling, men har också utökade kriterier för förpackningar och socialt ansvar för importerade varor som te.

Högre krav

Att vi KRAV-märker betyder att vi har högre krav på oss. Vi behöver visa att våra produkter är lite bättre än de som bara är EU-ekologiska. Våra metallburkar har till exempel dokumentation som visar att de inte innehåller något SIN-ämne – tveksamma kemikalier som kan vara hälsoskadliga utan att vara förbjudna. Många metallburkar har annars en invändig lack som innehåller Bisfenol-A, eller lock, folier eller packningar av PVC.

Socialt ansvar

För att ett te ska kunna bli KRAV-märkt behöver tegården inte bara vara EU-ekologiskt certifierad, utan också kontrolleras av minst en av flera olika certifieringar av socialt ansvar och arbetsförhållanden, som till exempel Fairtrade, UTZ eller Rainforest Alliance.

Se upp för fejk

Vi ser ofta sajter som säljer ”ekologiskt” te, utan att det framgår att det är certifierat. Inom EU måste alla ekologiska livsmedel vara certifierade och märkta med minst EU-lövet. All information om varan måste finnas direkt på webbsidan. Köp inte om det står ”ekologiskt”, ”organiskt”, ”eco”, ”biologiskt” utan märket som allt ekologiskt måste ha inom EU.

EU-ekologisk certifiering

Pekoe – alltid ekologiskt

Alla våra teer är certifierat ekologiska. Men alla är inte KRAV-märkta. Är de andra sämre? Nej, vi gör också egna bedömningar vid sidan av certifieringen, och det finns många gårdar som har ett mycket aktivt miljöarbete och jobbar med social utveckling utan att ha certifierat sig för det. De teerna säljer vi också mycket gärna!

Vad är KRAV?

KRAV är en svensk miljömärkning för ekologisk odling och ekologisk mat som funnits sedan 1985, ”med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan”. KRAV-märkningen drivs av en icke vinstdrivande ekonomisk förening.

Här hittar du Pekoe ekologiskt te hos KRAV.

Här är våra KRAV-märkta teer.

Läs mer om vårt miljöarbete.

KRAV-märke ekologisk certificering, logotyp

What Our Clients Say
4092 recensioner