En smiley för god livsmedelshantering

Smiley

Smiley-dekal, för utmärkt livsmedelshantering

Nu är vi utmärkta! Rent ekologiskt te säger vi. Då gäller det att inte bara produktionen är bra, utan också att vi behandlar teet på ett säkert sätt. Nu har vi fått en Smiley som bevis på att vi håller högsta klass i hanteringen av livsmedel.

Smiley är en symbol som används i en del kommuner för att hjälpa konsumenter att hitta de livsmedelsföretag som ”uppfyller kriterierna för erfarenhetsklass A enligt Livsmedelsverkets erfarenhetssystem”, alltså är duktiga på att hantera sina varor på ett bra och säkert sätt. Smileyn är en symbol som kan sitta utanför dörren eller på webbsidan och hjälpa dig som handlar att välja rätt.

Vi packar om te. Vi köper stora säckar med te, packade på tegården och inte öppnade innan de når oss. Du ska få ett te som smakar så likt det gårdens temästare smakat på som möjligt. Därför förvarar vi teet i originalsäcken, inuti en tättslutande livsmedelsgodkänd låda, och rör det så lite som vi kan. När du beställer packar vi, åt dig.

Hur det här går till inspekteras av kommunens livsmedelsinspektörer. Vi får visa hur vi lagt upp processen och hur vi undviker olika risker, såsom att få olika föroreningar i påsen eller att vi av misstag packar fel sort. De kollar också att våra etiketter.

Tack och lov är allt utmärkt! Smiley-dekalen är ett bevis på att vi sköter vår hantering av livsmedel och hygien på bästa sätt.

 

What Our Clients Say
3981 recensioner