Det finns te och det finns hopp.

Where there's tea there's hope

Where there's tea there's hope - wrapping paper

Mellandagar och tid för eftertanke. Ett år har gått – igen – och ännu ett stycke framtid väntar otåligt på sin tur.

Supervalår, flygkrascher, SD, politikkrångelhöst, boom för ekologisk mat. Tjugohundrafjorton har varit på gott och ont.

För oss har 2014 varit året då Pekoe fyllde fem, utan att vi tänkte på det. Det var också året då vi på allvar tog detta projekt från hobbystadiet till en viktig del av det vi gör. Det innebär att vi kan lägga mer kraft på det vi brinner för. Vi vill slå ett slag för kvalitetste som smakar gott men också är bra för miljö och människor.

2014 har Pekoe sålt mer te än något tidigare år. I år har vi också på allvar sett effekten av den flytt till WordPress vi gjorde 2013 – trafiken har fördubblats, och vi kan lättare  utveckla nya funktioner.

Att ha webbutik innebär att man har mer kontakt med en rulle packtejp än med sina kunder. Men i år har vi haft nöjet att få träffa en del av våra kunder, på teprovningar,  julmarknader och på Fjärdhundralands Rebusrunda – och på telefon, e-post, Facebook och Twitter. Det är när vi möts som det blir riktigt roligt!

En Tea Masterclass i London med Jane Pettigrew och Tim Clifton gav också både nya kunskaper och bekräftelse på att de teer vi väljer håller måttet. Ett fantastiskt möte var också ett långt samtal med Tim på Postcard Teas, som inte bara bjöd på kunskap och nyfikenhet utan också på spännande teer i den asiatiska traditionen.

Styrkta av de nya erfarenheterna valde vi ut ett vitt te och en ljus oolong, som komplement till de svarta teer som är ryggraden i sortimentet. Visst är de goda, även om de inte hamnar i vår kanna varje dag, så som Darjeeling, Keemun eller Assam gör!

En höjdpunkt var också dagen med Anna från Enkoppte.nu, som hjälpte oss med sin kunskap, glädje och erfarenhet en av dagarna på Schysst jul i Stockholm. En av årets sista dagar fick vi också ett oväntat men roligt besök av bagaren Paulo från Enskedeparkens bageri för en timmes givande samtal om te och bröd!

Nu vill vi att 2015 ska bli de svarta teernas år! Vi tror att potentialen är stor för kvalitetste i Sverige, och vill speciellt slå på trumman för det ofta styvmoderligt behandlade rena svarta teet. Det finns en rikedom av smaker att upptäcka långt bortom Lipton och rabarbergrädde!

Vi vill hitta entusiasterna som driver butik, kafé eller restaurang och som vill börja ge teet samma omsorg som de redan ger sin mat, sitt kaffe och sitt vin.

Vad vill du att vi ska göra 2015? Vill du vara med? Teprovning, te på jobbet, te på restaurangen – kommentera här eller hör av dig på telefon, mail, Twitter eller Facebook.

Nu hoppas vi på ett Superår 2015 (utan val). Det finns te. Det finns hopp.

Gott nytt år!

Ylva & Mats

 

What Our Clients Say
3935 recensioner