Hur smakar teerna?

Hur smakar ekologiskt te?

Hur smakar ekologiskt te

Vilket te man föredrar varierar naturligtvis från person till person, men här kommer några tips om när vilket te smakar bäst.

På morgonen vill man kanske ha ett kraftigare te, som får fart på livsandarna och funkar tillsammans med frukostens smaker. Då föredrar många Assam-te. Klassiska frukostblandningar, som t ex English breakfast, innehåller bland annat Assam.

Te från Darjeeling har ofta milda, lätta smaker som smakar bra att dricka utan tilltugg, eller med en kaka eller ett kex – kanske det klassiska eftermiddagsteet.

Det rökiga Lapsang Souchong väljer du när du vill ha den särpräglade smakupplevelsen!

Vill du ha mjölk i teet är det en god idé att välja ett kraftigare te, som Assam.

Vitt te och oolong har mildare smaker och passar bra att dricka för sig själv. Grönt te är klassikern till asiatisk mat, men är också en bra sällskapsdryck.

Men – det är du själv som bestämmer. Alla regler är till för att brytas! Assam på kvällen till en söt dessert är till exempel inte dumt.

Vill du veta vad alla konstiga bokstavsbeteckningar efter tesorterna betyder, kan du läsa mer här, eller i denna utmärkta artikel om svart te.

Vill du ge bort te i present rekommenderar vi några sorter som ger kontraster: t ex Assam, Darjeeling, Lapsang och Yunnan. Välj några provpåsar till den nyfikne tedrickaren, eller två till fyra 100-gramspåsar till honom eller henne som verkligen gillar te.

What Our Clients Say
4030 recensioner