Darjeeling, en säsongsvara

Vi köper Darjeeling First Flush senare än våra kolleger. Här förklarar vi varför. 

Teerna från Darjeeling är säsongsvaror. Varje vår, sommar och höst skördas te, och under vintern vilar tebuskarna. First Flush är den hypade vårskörden, som ofta levererar ett ljust te på gränsen till grönt. Skörden delas in i så kallade invoices, som är ett parti som tillverkats samtidigt. Varje invoicenummer är unikt och ger spårbarhet. Ett te från en enskild tegård med ett invoicenummer är en garanterat äkta Darjeeling.

Därför tar våra Darjeeling-teer slut

När vi köper te från en enskild Invoice köper vi smaken av det väder som varit på just denna gård vid under en vecka. Exakt likadant kommer det aldrig bli igen. Därför blandas mycket te från Darjeeling till att allmänt Darjeeling-te eller en blend som representeras den typiska smaken från en gård. Men vi väljer istället att köpa en begränsad mängd, från en gård, en invoice. När det tar slut, då är det slut och kommer aldrig mer tillbaka. Nästa gång är det en ny godbit som dyker upp!

Darjeeling utan flygfrakt

Vår ambition är att köpa Darjeeling från de tre stora skördarna varje år, men vi hakar inte på de erbjudanden om att få de första invoicenumrens te via flygfrakt. Det blir dyrt och mycket av pengarna går till frakten, plus att vi inte vill köpa flygfrakt. Så vi köper senare och inte den allra tidigaste skörden, som ofta är mycket god men inte prisvärd. 

Den som väntar på något gott …

Det är smaken som regerar! Vi tycker att vi får mycket goda till bra pris med vårt sätt att handla med Darjeeling. Här ser du vilka Darjeeling-teer vi har i lager just nu!

What Our Clients Say
3981 recensioner