5 julklappar till tedrickare

Ge det som är mest välkommet, något drickbart och njutbart – eller något inte nytt men nästan inte nött. Teklappar är presenter som värmer och gör gott.


En vintagekanna till Betty

En engelsk ”Brown Betty” från 50-talet har en helt annan kvalitet och charm än något nytillverkat från det stora varuhuset. Eller hitta en kanna med udda form, en oväntad färg, en liten kanna för enpersonshushållet – oavsett blir det en present som är personlig.

Tekannor

tekanna brun 8000 2

Finte till fina vännen

Visst är hon en pärla! Vi matchar med exklusiva, handgjorda pärlor av Jasmin. Tebladen har fått vila med jasminblommor i flera omgångar, så att de tagit åt sig av den underbara doften. Resultatet är en grönt te med mild, mjuk, god smak och så … doften. 💮

Jasmine Dragon Pearls.

Jasmine Pearls

Till Tillsammans-generationen

Vi får ofta kommentaren – Åh, det där drack vi när jag var ung, på 70-talet! Det rökta teet Lapsang Souchong har haft storhetsdagar i Sverige, men idag har den, tillsammans med de osmaksatta teerna, trängts undan av mer publikfriande smaksättningar. Här är en äkta Lapsang, från ursprungsområdet Wuyi-bergen i Kina. Stoppa i en kaka god, mörk choklad i paketet så är succén klappad och klar! För choklad är en perfekt smakkompis till Lapsang.

Lapsang Souchong.

lapsang souchong wuyi teblad3 1

Vårdrömmar på burk

Längtar han bort, till våren? Ge bort blommor som varar länge, i form av en japansk teburk. Burken är klädd i kraftigt, tåligt Washi-papper, som gör att den både är vacker att se på och skön att hålla i. Innanför locket finns ännu ett lock, som hjälper till att hålla aromerna inne och ovälkomna dofter ute. Fyll burken med ett passande te, till exempel med härliga gröna Japan Sencha eller det vårskördade Darjeeling Steinthal SFTGFOP1, som riktigt sprudlar av vårkänslor!

Burkar och andra tillbehör.

japansk teburk gron med rosa blommor 1500312

Den generösa klappen som räcker länge

Julen står för trygghet i en osäker tid, och en god vana gör detsamma. Ett storpack te säkrar morgnarna för lång tid framöver. Det är en klapp som behövs och garanterat räcker länge; de rymmer 900 gram till 1 kilo.

Vilken sort ska vi ta? – Ja, vilken människa ska få klappen? Earl Grey Moçambique är ett tryggt val, dessutom mycket gott (mitt eget frukostte varje dag). Vietnam Shan Tuyet Ban Lien är ett handgjort grönt te från Vietnam – en överraskning för grönt te-drickaren, som här får ett unikt te, plockat från vildväxande teträd av de ovanliga varianten Camellia sinensis var. shan.

Det finns mer att välja på! Här finns alla storpack.

vietnam shan tuyet ban lien 1 kg

Fler tips på julklappar och presenter finns här.

What Our Clients Say
4092 recensioner