Fem tetips för en smakrik höst

Pekoe ekologiskt te höst

Hösten är teets årstid nummer ett! Varför inte dyka djupare i teets hemligheter? När dagarna blir kortare blir kvällarna längre, med mera tid för nya smakupplevelser.

1. Nya smaker i vardagen. Brygg ditt vanliga te annorlunda!
Smakar det perfekt? Antagligen inte – bara att testa att förlänga eller förkorta bryggtiden eller öka eller minska mängden te. Hur smakar en andra bryggning egentligen? Annan temperatur på vattnet? Det är din smak som bestämmer.
2. Utmana fördomarna. Testa grönt te om du gillar svart eller svart om du föredrar grönt.
Bara för att du smakat något du inte gillat behöver inte allt vara dåligt. Det finns enormt skiftande smaker inom områdena grönt och svart – kanske finns den nya favoriten där du minsta anade den?
3. Motionera smaklökarna. Brygg en ny sort varje dag.
Vi vänjer oss. Det är praktiskt på många sätt, men när vi trubbas av och inte längre känner hur teet smakar är det trist. Då är det bättre att plocka fram en ny burk varje dag i veckan – då blir det ny smak på varje dag och vardagen blir lite skönare …
4. Te istället för teve. Brygg tre sorter och koppla på smaksinnet, svårare är det inte att få en intressantare kväll.
Ett vitt, ett grönt och ett svart? Kanske tre sorter från Himalaya? Smaknyanserna finns där, och du kommer att känna dem. Skriv protokoll och sätt ord på doft och smak – eller satsa på njutningen och komplettera med lite godsaker till ett Afternoon Tea.
5. Lär något nytt. Vi har skrivit en del om te på vår webb och ännu mer hittar du på nätet. Den här boken är också fantastisk!

What Our Clients Say
4030 recensioner