Välkommen in i bastun!

Pekoe ekologiskt te lager och butik

Pekoe ekologiskt te lager och butik

En bastu kanske inte är det du längtar efter en varm sommardag? Då kan jag trösta dig med att denna bastu är sval och att det var några år sedan elden värmde stenarna. Idag har vi vårt lager för ekologiskt te i den f.d. bybastun, och en liten butik som vi gärna öppnar upp för dig. Välkommen till Österunda i sommar!

Bybastu? Jo, staten tog sitt ansvar för medborgarnas renlighet och byggde bastu i anslutning till byskolan, där bönderna kunde tvaga sig och umgås efter arbetsveckan, och där skolbarnen fick lära sig att hålla sig rena. Men bastun i Österunda fungerade också som omklädningsrum för lagen som spelade på hockeyrinken som spolades varje vinter intill skolan. På senare år blev bastun känd för en långvarig och infekterad tvist mellan kommunen, som ville lägga ner, och bybor som ville bevara traditionen.

Besök oss i tebutiken

Ylva i Pekoes butik i Österunda fd bybastuIdag är bastun alltså telager. Här packar vi dina beställningar, och tar emot dig när du kommer på besök. För besök tar vi gärna emot! Och eftersom vi ligger i Fjärdhundraland, där du åker långsamt på vackra småvägar och det är tätt mellan mathantverkarna, vet vi att det är väl värt en utflykt. Ring innan du kommer, på 0171-142090, 0701-739399 eller maila te@pekoe.se.

En te- & matutflykt från Stockholm

Här är ett exempel på hur du kan åka. Ta bilen via E18 till Bålsta, eller ta cykeln på pendeln. Där kör du mot Hjälsta, besöker Sussis gårdsbageri, Skogsbackens ost, Matlust i Örsundsbro, Kråkvilan bageri (öppet på söndagar, serverar Pekoes te), oss på Pekoe ekologiskt te, Sörgården grönt (fantastiska tomater), Vallgarns gårdsmejeri, Franzéns charkuterier och Tuna trädgård.

Så här kan det se ut. Det finns mycket annat att välja på – ta en titt på Fjärdhundralands webb!

Välkommen in i värmen!

What Our Clients Say
3935 recensioner