Nya pärlor och skönheter

Nyheter november 2017

Nyheter november 2017

Det är en högtidsstund när nya teer packas upp och den första kannan bryggs. Nu är det dags igen. I den här leveransen finns både nya och gamla bekantskaper.

Nya pärlor från Nepal

Nepal är ett spännande teland, med arv från grannen Darjeeling i öster kombinerat med nytänkande och social medvetenhet i odling och produktion. Vi har nu inte mindre än tre färska teer från Nepal i sortimentet – bekantingen Jun Chiyabari, nu vårskördad och ljus, den fylliga sommarskördade Guranse och den gröna pärlan Green Pearls från tegården med det klingande namnet Shangri-La … Alla tre fina teer med ren smak och doft, så som vi vill ha det.

Darjeelingdofter och Skönhet från Yunnan

Förra årets First Flush Steinthal har nu ersatts av en fin mild Darjeeling från systergården Singtom, skördat en bit in på våren från sticklingsförökade buskar, s.k. Clonal. Ren smak och doft för Darjeeling-vänner.

Golden Yunnan 1st grade Dongzhai köpte vi för något år sedan som en chansning, lite för dyr och exklusiv tyckte vi men kunde inte motstå ett så vackert te med rik, komplex smak. Och visst gick det åt, så nu har vi skaffat ett nytt parti. Fortfarande lika snyggt. Ett strålande te och ett fint exempel på svart te med ambitioner.

 

What Our Clients Say
3935 recensioner