Rwanda Rukeri OP1

Rwanda Rukeri OP1

Rwanda Rukeri OP1 Lösvikt

4.85 %s av 5
335 recensioner

Rwanda Rukeri OP1 är ett aromatiskt kvalitetste med mjuk fyllighet och bronsfärgad kopp, från en schysst tegård i norra Rwanda. Ett trevligt te som påminner en hel del om Ceylon-te och funkar fint även till vardags. Också ett bra te till Kombucha!

55 kr195 kr

Svart te
Smakstyrka

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

(335 kundrecensioner)

Rwanda Rukeri är ett neutralt, fylligt, klassiskt svart te.

335 recensioner av Rwanda Rukeri OP1

4,9
Baserat på 335 recensioner
1-10 of 335 reviews
  1. Härligt te som i smakpaletten och doften är påtagligt likt det som serverades i London 1966 (bland annat av märket Typhoo om jag minns rätt), vid min första utlandsresa under vilken jag tog mina andra, ännu stapplande steg mot tenörd. Rukeri är dock mindre kärvt i eftersmaken, vilket jag uppskattar särskilt då mjölk numera är “no-no”.

  2. Till kombucha, bra te

  3. Ett litet kraftigare thé. Motsvarar helt förväntningarna.

  4. Bästa te för kombucha

  5. Fint te

  6. Ljuvlig smak och doft

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Avbryt

Artikelnr: rwanda-rukeri-op - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: , , , , , ,

Tags: ,

Rukeri är en tegård som hör till Sorwathe Tea Plantation. Den ligger i Kinihira, ungefär 7 mil norr om huvudstaden Kigali i Rwanda. Teexportören Joe Wertheim startade gården på 1970-talet för att utveckla teodlingen i området, där en stor del av tebuskarna ägs av småbrukare organiserade i ett kooperativ. Social och hållbar utveckling har varit centrala begrepp ända sedan starten och Rukeri är fairtrade-certifierat sedan 2005 och omställningen till ekologisk odling slutfördes 2012.

Tenäringen har förändrat livet för tusentals människor i området. Kinihira har utvecklats från en liten bondby till att bland annat ha ett modernt sjukhus, polisstation och domstol.

Läs mer om Sorwathe och Rukeri här.

Te från Sorwathe Rukeri är också bas till vår fina Earl Grey.

Independently verified
2749 recensioner