Vitt te

Ekologiskt vitt te – obearbetat, varsamt framställt rent te

Vitt te är det minst bearbetade teet. Späda knoppar och blad torkas och behandlas mycket varsamt för att ta fram finstämda och utsökta smaker. Produktionen är mycket liten. Köper du ekologiskt vitt te får du ett helt rent, obearbetat te.

Vitt te är de spädaste skotten på teplantan som fått lufttorka. Rent och enkelt.

Ekologiskt. Det betyder att det vita teet, förutom att vara varsamt bearbetat, inte besprutats med bekämpningsmedel och fått växa i jord som gödslats med naturgödsel och kompost. Det är smaken vi är ute efter, och då behövs de mineraler och mikroorganismer som finns i den levande jorden. Smaken blir dessutom renare och starkare i ett te som fått växa långsamt och inte hastats fram med stark gödsling.

Är vitt te nyttigt? Först och främst: du slipper bekämpningsmedel i ekologiskt te. Allt äkta te innehåller flavonoider, närmare bestämt katekiner och flavonoler, som är antioxidanterEn del av dessa bryts ner när teet processas. Eftersom vitt te är mycket lite bearbetat sägs det ha en högre mängd flavonoider än svart te. Forskningen är dock ofullständig och det mesta som sägs om hälsoeffekter är obevisade påståenden. Tester visar också att mängden koffein, antioxidanter och andra ämnen varierar mycket mellan olika enskilda teer, beroende på växtförhållanden, produktion och bryggning. Du får också i dig massor av flavonoider genom att äta bär, ett äpple eller använda lök i maten.

Så drick vitt te för att det är gott! Själen mår bra, och den kroppsliga nyttan får du på köpet.

What Our Clients Say
4092 recensioner