Presentkort Kombucha – fri frakt!

Presentkort Kombucha – fri frakt!

Presentkort Kombucha – fri frakt!

210 kr

Presentkort på en kombuchakultur, med startvätska och ”kombuchasvampen” scoby – från Forsnäs hemman, specialister på Kombucha.


Vill du ha presentkortet digitalt? Skriv en kommentar i din beställning.

Startkulturen är det som gör Kombucha till Kombucha, inte bara sötat te – en levande kultur som äter socker och bildar nyttigheter som mjölksyrebakterier, antioxidanter, mineraler och vitaminer. Denna startvätska är den bästa starten till din nya Kombucha!

Med presentkortet kan du skicka efter startkulturen – startvätska och scoby från Forsnäs hemman när det är dags för dig att brygga.

Obs att det är 1 st startpack, inte dubbel som i Forsnäs hemmans startpack som du hittar här.

Te till Kombucha hittar du här.

Artikelnr: presentkort-kombucha-fri-frakt - Behöver du hjälp? Kontakta oss Lämna feedback

Categories: , ,

Tags: , , , ,

Köp kombuchakultur här, med startvätska och scoby (”kombuchasvamp”). Du får ett presentkort från Forsnäs hemman, specialister på egen Kombucha. Kombuchakulturen måste vara färsk när du sätter igång, så när du är redo att sätta igång skickar du efter din startkultur. Te till Kombucha köper du här. Komplettera med ekologiskt vitt socker så har allt du behöver för att göra egen Kombucha!

Startvätska, den levande starten på egen Kombucha

Kombuchakulturen är en kombination av jäst och bakterier som frodas just i kombinationen svart te och vitt socker, där mängden nyttiga bakterier ökar allt eftersom brygden blir syrligare. Det är i vätskan allt det nyttiga i Kombuchan finns och det är den man dricker. En riktigt sur Kombucha som är i rätt stadium, och riktigt rik på syror och bakterier kan användas för att starta en ny bryggning av Kombucha och kallas då startvätska. Startvätskan måste vara färsk och får inte ha förvarats för kallt, detta för att alla bakterier i vätskan ska ha överlevt. Se upp med startvätska från butiker som inte visar att kulturen är färsk och av bra kvalitet.

Scoby, Kombucha-svamp

Scoby kallas ofta den ytkultur som ser ut som en slags slemmig svamp och som också går under namnen kombuchasvamp eller volgasvamp . Scobyn flyter i kombuchavätskan och är en slags restprodukt av främst cellulosa. Den ser högst speciell ut, men den är inte det viktiga i Kombucha-produktionen. Den fungerar som ett slags lock som minskar mängden syre som kommer åt vätskan.