Moçambique Monte Metilile OP1

Moçambique Monte Metilile OP1

Moçambique Monte Metilile OP1 Lösvikt

4.21 %s av 5
14 recensioner

Ett härligt robust och mustigt te från Monte Metilile i norra Moçambique. Passar bra att dricka både med och utan en skvätt mjölk i. Många skulle nog anse att detta är det perfekta frukostteet! Ekologiskt och KRAV-märkt.

Också ett bra te till Kombucha.

40 kr273 kr

Svart te
Smakstyrka

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

(14 kundrecensioner)

Kraftig och mångfacetterad smak gör detta till ett uppiggande alroundte som passar både till frukosten och söta kakan. Färgen på drycken är mörk.

14 recensioner av Moçambique Monte Metilile OP1

4,2
Baserat på 14 recensioner
1-10 of 14 reviews
  1. Smakar inget annat än beskt!

  2. Hajade till över hur gott frukostkoppen smakade. Ett te med söt arom, milt och mjukt. Passar med mjölk i.

Lägg till en recension
Moçambique Monte Metilile OP1 Moçambique Monte Metilile OP1
Betyg*
0/5
* Betyg är obligatoriskt
Din recension
* Recension är obligatoriskt
Namn
* Namn är obligatoriskt

Artikelnr: monte-metilile-losvikt - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: , , , , , ,

Tags: ,

Moçambique Monte Metilile är vårt första te från Moçambique i sydöstra Afrika. Te började planteras i Moçambique på 1920-talet och näringen blomstrade så att man på 1950-talet var Afrikas största teproducerande land. Kampen för frihet från kolonialmakten Portugal och det långa inbördeskriget slog dock teodlingen helt i spillror. Sedan att tiotal år restaureras nu gamla teodlingar som återigen börjar ge skörd.

Jorden är mycket bördig och klimatet passar bra för ekologisk teodling. På Monte Metilile satsar man på att bedriva ett hållbart jordbruk med kompostering i stor skala och förnybar energiförsörjning. Man producerar enbart handplockat te på gården, som bearbetas i två fabriker, en för så kallat CTC-te (maskinellt tillverkat te av lägre kvalitet) och en för ortodoxt te, te av hög kvalitet, som Moçambique Monte Metilile OP1.

 

What Our Clients Say
3983 recensioner