Nepal Kalapani Sunakhari

Nepal Kalapani Sunakhari

Nepal Kalapani Sunakhari

En väldoftande skönhet från den lilla teodlingen Kalapani i östra Nepal, som leds av en ung, kvinnlig temästare. Vackra blad, gyllenbrun brygd och fina, naturligt fruktiga aromer.

55 kr616 kr

Svart te
Smakstyrka

Märke EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

Bladen är vackert hela och vridna, med blandad oxidering, uppskattningsvis 20–80%. Aromer av Stenfrukter/aprikos, torkade druvor/muskat, nötter/kastanj. Liten beska (beroende på vattnets temperatur, brygg under 80 grader för minimal beska eller hetare för mer “svart” smak).

Artikelnr: Inte tillgänglig - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: , , , , ,

Kalapani är en liten teodling som ligger på närmare 2000 meters höjd i Panchthar-distriktet i allra östligaste delen av Nepal. Tefabriken startades så sent som 2020 och temästare är Apsara Neupane, som ännu inte fyllt 30 år. Hon är uppvuxen i en teodlande familj och har ägnat sig åt allt som har med te att göra hela livet. Hon testar och experimenterar med nya produktionsstilar och metoder och resultaten är härligt fräscha teer.

Det är en liten tefabrik bara sju helårsanställda och knappt 4 hektar odlingsmark, men företaget köper också in färska blad från lokala bönder.

kalapani

 

What Our Clients Say
3983 recensioner