Assam Hathikuli TGFOP1

Assam Hathikuli TGFOP1

Assam Hathikuli TGFOP1 Lösvikt

Certifierat ekologiskt te.

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

66 kr234 kr

4.76 %s av 5
34 recensioner

Hathikuli är en typisk Assam, ett svart te med kraftig, maltig men inte bitter smak. Friskt och uppiggande! Funkar också bra för dig som gillar mjölk i ditt te.

(34 kundrecensioner)
Nollställ

Mycket smak, men inte samma beska som man hittar i enklare Assam-teer. Visst kan man känna släktskapen med English Breakfast, men fylligheten är en annan här. Detta te är betydligt rundare och mjukare än de råa och sträva smaker som man ibland förknippar med Assam.

Tycker du om mjölk i teet är det här ett bra val för dig. Här lönar det sig också att laborera med mängd te och bryggtid för att få den balans mellan mjukhet och strävhet du vill ha.

34 recensioner av Assam Hathikuli TGFOP1

 1. Malin S. (verifierad köpare)

  Mycket smak utan beska! Riktigt gott!

 2. Eva C. (verifierad köpare)

  Bra te till kombucha, väldigt nöjd och återkommer när det är dags för nya inköp.

 3. Lena T. (verifierad köpare)

  Underbart gott te!

 4. Karin T. (verifierad köpare)

  Ett perfekt te för min Kombucha

 5. Hannelore B. (verifierad köpare)

  Very good. I used it for making Kambucha

 6. cecilia a. (verifierad köpare)

  super

 7. Helena W. (verifierad köpare)

  Ett gott och bra vardagste.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Avbryt

Artikelnr: assam-hathikuli-tgfop - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Category:

Tags: , ,

Hathikuli är Indiens största ekologiska teodling och har mer än 800 fast anställda. Den ligger intill nationalparken och världsarvet Kaziranga, där bland annat världens största bestånd av den indiska enhornade noshöraningen lever. Där kämpar en armé av parkvakter mot tjuvjägare, som betalar fantasibelopp för ett horn från det sällsynta djuret. Det rika djur- och växtlivet i nationalparken är en skatt som behöver bevaras – ett världsarv i ordets rätta betydelse. Att skydda den ekologiska balansen i nationalparken var en viktig anledning till beslutet att ställa om Hathikuli till ekologisk odling.

Läs mer om Hathikuli Tea Estate och mer om världsarvet Kaziranga här.

När man återgår till ekologisk odling ökar mångfalden av djur och växter kraftigt. Läs mer om rikedomen av arter på Hathikuli och fördelarna med ekologisk odling.