Tehuva Aton

Tehuva Aton

Tehuva Aton

Tehuva i ekologisk bomull från Egen Nerelius. Olikfärgade sidor, den ena går i orange–blått, den andra i röd/rosa–gult.

Mått: höjd 31 cm, omkrets 63 cm. Den här storleken passar bra till en medelstor tekanna (0,7–1,3 liter).

Tips: Alla tekannor är olika. Mät din tekanna, se till att få med pipen i omkretsmåttet, lägg till ca 10 cm så vet du säkert att tehuvan passar.

398 kr

Endast 1 kvar i lager

Material: GOTS-certifierade ekologiska bomullstyger samt fixerad polyestervadd.

Skötselråd:  Vid enstaka fläckar bearbeta med fuktig trasa och mjuk borste. Tehuvan går bra att tvätta i maskin, handtvättsprogrammet, men rekommenderas endast i undantagsfall eftersom alla textilier påverkas av maskintvätt som på sikt kan förändra färgerna.

Aton är skapad av Egen Nerelius, från idé till färdig produkt. Egen Nerelius är eko och reko så långt det går i textilvärlden, med tyger som är GOTS-certifierade eller vintage. Det är en småskalig produktion, tehuvan finns endast i några få exemplar.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Varumärke: Egen Nerelius

Artikelnr: tehuva-aton - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: ,

Den egyptiska solguden Aton infördes av farao Akhenaton på 1300-talet f .Kr. Akhenaton ville att solen skulle vara den enda gud som dyrkades. Aton avbildades som en solskiva med nedåtriktade strålar. Akhenatons lära blev kortvarig, efter hans död återgick allt till det vanliga med en mångfald av gudar. Lika föränderlig är tehuvan, vänder du på den ser du en vanlig soluppgång.

Akhenaton och Nefertiti med sina barn. Ovanför dem solskivan Aton.

Akhenaton och Nefertiti med sina barn. Ovanför dem solskivan Aton.

Förtroendemärke