Yunnan Golden Tips Dongzhai

Yunnan Golden Tips Dongzhai

Yunnan Golden Tips Dongzhai Lösvikt

Certifierat ekologiskt te.

Märke EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

80 kr284 kr

Ekologiskt svart kinesiskt te, fylligt med lite sötma och jordighet i smaken. Golden Tips betyder att det är gott om gyllene knoppar bland bladen. Från gården Dongzhai i Yunnan, Kina.

 

Nollställ

Vi har provbryggt det här teet på olika sätt. Vid, för oss, normal bryggning blir smaken mild men fyllig, med lite rökighet i doften – som ett mellanting mellan den väldigt kraftiga Yunnan Menglai Chashan vi haft tidigare och den sötaktigt milda Golden Yunnan. Men när vi brygger den längre blir smaken stark och trycket blir rejält, med strävhet men utan bitterhet. Det smakar Yunnan.

Artikelnr: yunnan-golden-tips-dongzhai - Behöver du hjälp? Kontakta oss Lämna feedback

Categories: , , , , ,

Tags: , ,

Golden Tips kommer från gården Dongzhai som ligger på ungefär 1500 meters höjd i Wuliangbergen i centrala Yunnan. Gården odlar te på 166 hektar. Den tillhör familjen Dong, som hör till ett av provinsens minoritetsfolk.

Ungefär 50 familjer bor på gården. Levnadsvillkoren är goda med kinesiska mått mätt, varje familj bor i ett eget hus, som de endast betalar elkostnaden för. Arbetarna har blivit utbildade i ekologisk odling och de har också egna ekologiska grönsaksland.

Dongzhai ingår i ett utvecklingsprojekt för effektivare ekologisk odling och förbättrade sociala villkor.