Teburk Darjeeling Puttabong Moondrop FTGFOP1

Teburk Darjeeling Puttabong Moondrop FTGFOP1

Teburk Darjeeling Puttabong Moondrop FTGFOP1 Burk

Second Flush Darjeeling 2021. Ett härligt sommarskördat te från gården Puttabong i Darjeeling. Stora vackra blad och medelfyllig smak med god doft.

Förpackad i aromtät burk à 60 gram.

Metallburken skyddar teet och gör att det håller länge. Burken är fri från bisfenol, klorbaserade plaster och SIN-ämnen. Ett litet steg mot en mer kemikaliefri vardag!

När burken är tom fyller du på med Puttabong Moondrop i påse.

120 kr

I lager

Svart te
Smakstyrka

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

Väldoftande med mustigt fruktiga toner. Vegetativa smaker med inslag av trä, rostad mandel och torkade druvor.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Artikelnr: darjeeling-puttabong-moondrop-teburk-1 - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: , , , , , , , ,

Tegården Puttabong kallas också Tukvar. Det är en av Darjeelings största tegårdar och har runt 1500 anställda. Den ligger norr om staden Darjeeling, på 500-1500 meter över havet, och sträcker sig nästan ända fram till gränsen till delstaten Sikkim.

Puttabong är en av Darjeelings allra äldsta tegårdar, grundad år 1852 av Archibald Campbell. Han var föreståndare för sanatoriet i Darjeeling, där engelsmän kunde vila upp sig i Himalayas svalka, men också en pionjär som lät plantera de första teplantorna i Darjeeling.

I Darjeeling skördas teet under tre perioder per år: på våren, sommaren och hösten. Varje skörd har olika karaktär, från vårens friska, späda smaker till höstens mättade toner. Det här teet är en tidig sommarskörd.

Läs mer om Darjeeling här.

 

Independently verified
2199 recensioner