Nepal Guranse SFTGFOP1

Nepal Guranse SFTGFOP1

Nepal Guranse SFTGFOP1 Storpack

Certifierat ekologiskt te.

Märke EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

580 kr

Ett helt kilo av goda Guranse SFTGFOP1 från Nepal.

 

Slut i lager

Mycket gott i typisk darjeelingstil. Fräscht och friskt med blommiga och fruktiga toner. Röd-orange brygd. En doft av torkad frukt från de torra bladen.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Nepal Guranse SFTGFOP1”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Artikelnr: nepal-guranse-sftgfop1-2 - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Category:

Tag:

Tegården Guranse ligger i Hile i östra delen av Nepal, på 1100–2200 meters h. ö. h. Odlingen anlades 1995 medan tefabriken stod färdig 1998. Tegården är på ca 200 hektar och producerar ca 45 ton per säsong, varav ungefär 20 ton exporteras. Guranse är ett lokalt namn på rododendron, som är en vanlig blomma i bergen.

Tegården har formulerat en vision: Att skapa en hållbar, ekologisk miljö i Nepals berg. Att skapa sysselsättning för människorna som bor i regionen, särskilt kvinnorna.

95% av de anställda är kvinnor. Man stödjer den lokala skolan genom att bekosta två av lärarnas löner och har bidragit till bygget av ett äldreboende. Gården utbildar också bönder i ekologisk odling, så att de kan starta egna små teodlingar, som man sedan köper in från.