Yunnan Golden Tips Dongzhai

Yunnan Golden Tips Dongzhai

Yunnan Golden Tips Dongzhai Lösvikt

Certifierat ekologiskt te.

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

80 kr284 kr

4.89 %s av 5
19 recensioner

Ekologiskt svart kinesiskt te, fylligt med lite sötma och jordighet i smaken. Golden Tips betyder att det är gott om gyllene knoppar bland bladen. Från gården Dongzhai i Yunnan, Kina.

 

(19 kundrecensioner)
Nollställ

Vi har provbryggt det här teet på olika sätt. Vid, för oss, normal bryggning blir smaken mild men fyllig, med lite rökighet i doften – som ett mellanting mellan den väldigt kraftiga Yunnan Menglai Chashan vi haft tidigare och den sötaktigt milda Golden Yunnan. Men när vi brygger den längre blir smaken stark och trycket blir rejält, med strävhet men utan bitterhet. Det smakar Yunnan.

19 recensioner av Yunnan Golden Tips Dongzhai

5 Stjärnor
89%
4 Stjärnor
10%
3 Stjärnor
0%
2 Stjärnor
0%
1 Stjärna
0%
 1. Annika G. (verifierad köpare)

  Mycket trevligt och gott te!

 2. Anita N. (verifierad köpare)

  Är supernöjd. Otroligt snabb leverans och allt fungerade som det ska fungera för att bli supernöjd:hugging::hugging::hugging:

 3. Annika N. (verifierad köpare)

  Blir väldigt god Kombucha av detta te.

 4. Leif U. (verifierad köpare)

  :+1::hatched_chick:

 5. Alex G. (verifierad köpare)

  Det här téet vinner på att dra extra länge för bäst smak. Den är god och mild med lite sötma och jordighet i tonen. Vackert té att ha i glasburk.

 6. Marija (verifierad köpare)

  Ett helt fantastiskt gott te. Smakar som te gjorde förr. Blir inte beskt när det står och drar. Blir bara godare om det får stå och dra en timme. Behövs bara lite, lite teblad till en stor kastrull vatten. Toppen till kombusha också.

 7. Jaana P. (verifierad köpare)

  Bra te

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Avbryt

Artikelnr: yunnan-golden-tips-dongzhai - Behöver du hjälp? Nya betalningsmetoder kan bara läggas till vid utcheckningen. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp. Lämna feedback

Categories: , , , , , ,

Tags: , ,

Golden Tips kommer från gården Dongzhai som ligger på ungefär 1500 meters höjd i Wuliangbergen i centrala Yunnan. Gården odlar te på 166 hektar. Den tillhör familjen Dong, som hör till ett av provinsens minoritetsfolk.

Ungefär 50 familjer bor på gården. Levnadsvillkoren är goda med kinesiska mått mätt, varje familj bor i ett eget hus, som de endast betalar elkostnaden för. Arbetarna har blivit utbildade i ekologisk odling och de har också egna ekologiska grönsaksland.

Dongzhai ingår i ett utvecklingsprojekt för effektivare ekologisk odling och förbättrade sociala villkor.