Assam Hathikuli TGFOP1

Assam Hathikuli TGFOP1

Assam Hathikuli TGFOP1 Lösvikt

Certifierat ekologiskt te.

Märke KRAV-märkt EU-ekologiskt certifierat te

SE-EKO-03.
Jordbruk ej EU.

66 kr234 kr

Hathikuli är en typisk Assam, ett svart te med kraftig, maltig men inte bitter smak. Friskt och uppiggande! Funkar också bra för dig som gillar mjölk i ditt te.

Nollställ

Mycket smak, men inte samma beska som man hittar i enklare Assam-teer. Visst kan man känna släktskapen med English Breakfast, men fylligheten är en annan här. Detta te är betydligt rundare och mjukare än de råa och sträva smaker som man ibland förknippar med Assam.

Tycker du om mjölk i teet är det här ett bra val för dig. Här lönar det sig också att laborera med mängd te och bryggtid för att få den balans mellan mjukhet och strävhet du vill ha.

Artikelnr: assam-hathikuli-tgfop - Behöver du hjälp? Kontakta oss Lämna feedback

Category:

Tags: , ,

Hathikuli är Indiens största ekologiska teodling och har mer än 800 fast anställda. Den ligger intill nationalparken och världsarvet Kaziranga, där bland annat världens största bestånd av den indiska enhornade noshöraningen lever. Där kämpar en armé av parkvakter mot tjuvjägare, som betalar fantasibelopp för ett horn från det sällsynta djuret. Det rika djur- och växtlivet i nationalparken är en skatt som behöver bevaras – ett världsarv i ordets rätta betydelse. Att skydda den ekologiska balansen i nationalparken var en viktig anledning till beslutet att ställa om Hathikuli till ekologisk odling.

Läs mer om Hathikuli Tea Estate och mer om världsarvet Kaziranga här.

När man återgår till ekologisk odling ökar mångfalden av djur och växter kraftigt. Läs mer om rikedomen av arter på Hathikuli och fördelarna med ekologisk odling.