Svart te till kombuchan

Tumme upp för alla som vill ta reda på hur saker egentligen är och inte bara nöjer sig med en snabb googling! Kombuchadrottningen AnnJessica på Forsnäs Hemman är definitivt en sån person. De senaste månaderna har hon ägnat åt djupgående kombuchastudier och rett ut hur det egentligen hänger ihop med alla de minst elva bakteriefamiljer som ska finnas i en kombucha i toppform.

Hon ser ett tydligt resultat: svart te är det som ska användas till kombucha! I en kombucha bryggd på svart te lever och frodas mikrolivet, medan kombuchasvampen i grönt och vitt te så sakteliga tynar bort. Du som är kombuchanörd: läs hela AnnJessicas detaljerade redogörelse!

Vi som inte alls är några kombuchaexperter litar på AnnJessica, så hädanefter är vår rekommendation: använd ett ekologiskt svart te till kombucha. För det vet vi: ekologiskt är alltid bäst! Miljö, djur & natur, tearbetare och tedrickare är, precis som de elva svampfamiljerna, allesammans vinnare när vi byter till eko.

P.S. Om du ännu inte stött på trendfenomenet kombucha, kan du läsa mer om det här.

Juletid! Under veckan före jul skickar vi med Varubrev 1 klass, enligt PostNord är sista dag att skicka 21 december. Avvisa